Nα διακόψεις το κάπνισμα είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Το ξέρω γιατί το έχω κάνει χιλιάδες φορές.
Mark Twain

Δεν θέλουν όλοι οι καπνιστές να διακόψουν το κάπνισμα. Για εκείνους όμως που το επιθυμούν, η Κλινική Υπνοθεραπεία είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους διακοπής καπνίσματος. Κι αυτό γιατί στο μεγαλύτερο μέρος της η εξάρτηση είναι ψυχολογική. Όταν συνδυάζεται με τη συνειδητή σας απόφαση να σταματήσετε το κάπνισμα, μπορεί να είναι ένα ασφαλές και πολύτιμο εργαλείο που θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε αυτή τη συνηθισμένη εξάρτηση.
Η πιο εύκολη και ισχυρή προσέγγιση για να διακόψεις το κάπνισμα είναι να επιστρατεύσεις τη δύναμη του υποσυνείδητου σου μέσω της ύπνωσης.

Σε συγκριτική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό New Scientist (Vol 136 issue 1845 31 Oct 92, pg 6), η υπνοθεραπεία αναγνωρίστηκε ως το πιο αποτελεσματικό μέσο για τη διακοπή του καπνίσματος, επιτυγχάνοντας τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας από όλες τις μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν σε αυτή τη μελέτη σε δείγμα 72.000 ατόμων.

Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Αν έχετε πραγματική επιθυμία να διακόψετε το κάπνισμα μπορούμε να σας βοηθήσουμε. Μέσω της Κλινικής Υπνοθεραπείας έχετε τη δυνατότητα να “επαναπρογραμματίσετε” το υποσυνείδητό σας, δημιουργώντας νέες συνδέσεις και ενισχύοντας την απόφαση σας να διακόψετε το κάπνισμα, χωρίς φάρμακα ή υποκατάστατα.

Πρόγραμμα Διακοπής Καπνίσματος με Υπνοθεραπεία
Το πρόγραμμα αποτελείται από τρεις συν μία (3+1 ) συνεδρίες:

ΣΥΝΕΔΡΙΑ Ι: Κλινική Συνέντευξη- Διερεύνηση
Ο σκοπός αυτής της συνεδρίας είναι να κατανοήσουμε τον τρόπο που ο κάθε καπνιστής βιώνει τη συνήθεια του καπνίσματος και να συλλεχθούν οι πληροφορίες που είναι απαραίτητες για τη δημιουργία μιας εξατομικευμένης υπνοθεραπευτικής εφαρμογής με στόχο τη διακοπή.

ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΙΙ: Γνωριμία με την Ύπνωση και την Υπνοθεραπεία
Η δεύτερη συνεδρία έχει στόχο την εξοικείωση με τη μέθοδο της υπνοθεραπείας έτσι ώστε ο ενδιαφερόμενος να συνειδητοποιήσει ότι πρόκεται για μια ήπια και ασφαλή μέθοδο και να είναι το μέγιστο δεκτικός στη διαδικασία. Ταυτόχρονα, να αυξήσει το βαθμό ετοιμότητας του υποφήφιου μη καπνιστή και να ισχυροποιήσει την επιθυμία και την απόφαση του να απαλλαγεί από το κάπνισμα.

ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΙΙΙ: Υπνοθεραπευτική Εφαρμογή για την Οριστική Διακοπή του Καπνίσματος
Η τρίτη και τελική συνεδρία στοχεύει στην οριστική εξάλειψη της επιθυμίας για κάπνισμα.

ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΙV: Προαιρετική Υπνοθεραπευτική Εφαρμογή για Ενίσχυση του αποτελέσματος

Γιατί μπορεί να είναι τόσο δύσκολο να σταματήσω το κάπνισμα μόνος/η μου;

Η συνήθεια του καπνίσματος συνδέεται με ό,τιδήποτε κάνετε- τον πρωινό καφέ, το τέλος του γεύματος, ένα γρήγορο διάλειμμα στη δουλειά, ένα ποτό, την ώρα της χαλάρωσης και την κοινωνική ζωή.
Όταν αποφασίζετε να διακόψετε το κάπνισμα, το αποφασίζετε σε ένα συνειδητό επίπεδο- όμως το υποσυνείδητό σας έχει αυτοματοποιήσει τη συνήθεια του καπνίσματος και το έχει κάνει μέρος του ποιός είστε. Αγνοεί τη συνειδητή σας επιθυμία και απόφαση και συνεχίζει να τροφοδοτεί το συνειδητό σας με ερεθίσματα και σκέψεις γύρω από το κάπνισμα. Καθώς το υποσυνειδητό σας είναι πιο κυρίαρχο και άρα πιο δυνατό από το συνειδητό σας νου, βιώνετε αντικρουόμενες σκέψεις και επιθυμίες. Γι’αυτό και μπορείτε να σταματήσετε το κάπνισμα για μια χρονική περίοδο αλλά λόγω των αντικρουόμενων επιθυμιών (από τη μια θέλετε να κάνετε ένα τσιγάρο και από την άλλη θέλετε να διακόψετε το κάπνισμα), το υποσυνείδητο συνήθως «κερδίζει» και έτσι επιστρέφετε στην παλιά σας συνήθεια. Το ζητούμενο επομένως είναι να καταφέρετε το υποσυνείδητό σας να συμφωνήσει με τη συνειδητή σας απόφαση.

Διαβάστε σχετικό άρθρο από τους New York Times

Σχετικές έρευνες:

Performance by Gender in a Stop-Smoking program Combining Hypnosis and Aversion David L. Johnson and Richard T. Karkut. Psychological Reports 1994: Vol. 75, No. 2, pp. 851-857 http://bit.ly/1cYFhpb

A Meta-Analytic Comparison of the Effectiveness of Smoking Cessation Methods Chockalingam Viswesvaran and Frank L. Schmidt. Journal of Applied Psychology1992: Vol. 77, No. 4, pp. 554-561 http://bit.ly/15Scp0g

Guided Health Imagery for Smoking Cessation and Long-Term Abstinence Christine A. Wynd. Journal of Nursing Scholarship 2005: Vol. 37, No. 3, pp. 245–250 http://bit.ly/13DQrf0

Freedom from Smoking: Integrating Hypnotic Methods and Rapid Smoking to Facilitate Smoking Cessation Joseph Barber. International Journal of Clinical and Experimental Hypnosis 2001: Vol. 49, No. 3, pp. 257-266 http://bit.ly/18ldufh

Clinical Hypnosis for Smoking Cessation: Preliminary Results of a Three-Session Intervention Gary R. Elkins & M. Hasan Rajab. International Journal of Clinical and Experimental Hypnosis 2004: Vol. 52, No. 1, pp. 73-81 http://bit.ly/1h0Sijl

Σχετικά με τη συγγραφέα

Έλενα Καμπισοπούλου

ΑΝ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Η ζωή είναι μικρή και αν δεν κάνεις αυτή την αλλαγή τώρα τότε πότε;

+302109313910

Επικοινωνήστε μαζί μου

ΑΛΛΑ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Έλενα Καμπισοπούλου - Γραφείο 10 - Ψυχοθεραπεία
Άγχος & Κρίσεις Πανικού
December 25, 2019
Έλενα Καμπισοπούλου - Γραφείο 10 - Ψυχοθεραπεία
Αυτοεκτίμηση
December 25, 2019
Έλενα Καμπισοπούλου - Γραφείο 10 - Ψυχοθεραπεία
Κατάθλιψη
December 25, 2019
Έλενα Καμπισοπούλου - Γραφείο 10 - Ψυχοθεραπεία
Stress
November 28, 2019
Έλενα Καμπισοπούλου - Γραφείο 10 - Ψυχοθεραπεία
Φόβοι & Φοβίες
December 25, 2019
Έλενα Καμπισοπούλου - Γραφείο 10 - Ψυχοθεραπεία
Απώλεια & Πένθος
December 25, 2019