Άρθρα

Έλενα Καμπισοπούλου, Ψυχολόγος

H μετά-lockdown εποχή: Πώς ξαναβγαίνουμε στον κόσμο;

H πανδημία μας άλλαξε, αφήνοντάς μας με μια βαθιά έλλειψη εμπιστοσύνης για τον κόσμο. Μετά από όλο αυτό τον καιρό που έχουμε ζήσει σε μια κατάσταση παρατεταμένης αβεβαιότητας, πως υποτίθεται ότι μπορούμε να συνδεθούμε με ασφάλεια με το άγνωστο, με ένα τρόπο που να έχει περισσότερο ενθουσιασμό παρά φόβο;
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έλενα Καμπισοπούλου, ψυχολόγος

Ενάντια στην Κουλτούρα του Βιασμού: H Συναίνεση Είναι το Παν

Το έγκλημα του βιασμού μας αφορά όλους και μαζί μπορούμε- και πρέπει να φροντίσουμε ότι όλοι γνωρίζουν πότε έχουν τη σεξουαλική συναίνεση - και πότε όχι.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έλενα Καμπισοπούλου, Ψυχολόγος , Φόβος

Ζώντας Διαρκώς Με το Φόβο

Μια συνηθισμένη προσέγγιση για για εμάς που ανησυχούμε διαρκώς προκειμένου να κατευνάσουμε τους φόβους μας μας, είναι να κοιτάξουμε τον καθένα ξεχωριστά, και να επιστρατεύσουμε λογικά επιχειρήματα ενάντια στις πιθανότητές τους. Αλλά μπορεί, κάποιες φορές, να είναι επίσης βοηθητικό, να εξετάσουμε τη γενική θέση που η ανησυχία έχει έλθει να καταλάβει στη ζωή μας.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σύντομος Οδηγός Αυτο-Επίγνωσης

Ένας σύντομος οδηγός που μπορεί να σε παρακινήσεις να καλλιεργήσεις περισσότερο την υπερ-δύναμη της Αυτο-Επίγνωσης,, αρχή της κάθε σοφίας, όπως έίπε και ο Αριστοτέλης.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ψυχολόγος, Έλενα Καμπισοπούλου, ισορροπία

THE BALANCE WHEEL- Ένα εργαλείο για να φέρετε περισσότερη ισορροπία στη ζωή σας.

Ο τροχός της ισορροπίας είναι ένα βοηθητικό εργαλείο για να κατανοήσετε πώς να δημιουργήσετε περισσότερη ισορροπία στη ζωή σας. Οποτεδήποτε νιώθετε ότι έχετε "κολλήσει" και θα θέλατε μια επανεκκίνηση, αυτή η άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει με ένα πρακτικό τρόπο να φρεσκάρετε την προοπτική σας.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έλενα Καμπισοπούλου, ψυχολόγος

“Ένας κόσμος χωρίς αγάπη είναι ένα ολέθριο μέρος”

Σε ομιλία της στο TedEx το 2007, δηλαδή 13 χρόνια πριν, η ανθρωπολόγος Helen Fisher μας μιλάει για το σύνθετο ζήτημα της αγάπης. Μας εξηγεί πολλά ενδιαφέροντα πράγματα σχετικά με τις βιοχημικές βάσεις της αγάπης της, την εξέλιξη της στο σύγχρονο κόσμο, και την κοινωνική της σημασία.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
1 2 3 10