Οι άνθρωποι που συνήθως επιλέγουν την κλινική υπνοθεραπεία ως ένα τρόπο να ελέγξουν το βάρος τους έχουν δοκιμάσει πάμπολλες άλλες μεθόδους και γνωρίζουν πολύ καλά τα περί υγιεινής διατροφής. Όμως αυτό δεν έχει βοηθήσει για να πάψουν να ταλαιπωρούνται σε σχέση με το φαγητό και το βάρος τους.

Τι είναι το Mindful Eating Hypnotherapy;

Τo Mindful Eating Hypnotherapy είναι ένα πρόγραμμα που βασίζεται στις αρχές της ενσυνείδητης διατροφής και χρησιμοποιεί ως θεραπευτικό εργαλείο την ύπνωση. Το πρόγραμμα αυτό έχει προκύψει ως αποτέλεσμα εμπειρίας μέσα από την ψυχοθεραπευτική αλλά και υπνοθεραπευτική δουλειά με ανθρώπους που αντιμετώπιζαν δυσκολίες στη σχέση τους με την τροφή, το σωματικό τους βάρος και την αυτό-εικόνα τους.

Γιατί είναι διαφορετικό από άλλες μεθόδους ελέγχου/απώλειας βάρους;

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι το να διατηρήσουν ένα ιδανικό βάρος έχει να κάνει με τη δύναμη της θέλησης και τη στέρηση. Η υπνοθεραπευτική προσέγγιση είναι πολύ διαφορετική. Υποστηρίζει ότι δεν χρειάζεται να παλεύουμε με τον εαυτό μας για να αποκτήσουμε αυτό που θέλουμε αλλά να κατανοήσουμε βαθύτερα τις επιθυμίες, τις ανάγκες και τους στόχους μας και μετά να επιτύχουμε μια ισορροπία ανάμεσά τους.

Τι μπορεί να μου προσφέρει;

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ήδη τη γνώση ότι πρέπει να να τρώμε υγιεινά, να τρώμε τις σωστές ποσότητες και να διατηρούμε ένα κατάλληλο σωματικό βάρος. Το πρόβλημα δεν είναι στην έλλειψη γνώσης, ούτε καν στην έλλειψη πειθαρχίας αλλά στο γεγονός ότι η σχέση μας με το φαγητό έχει γίνει περίπλοκη. Στο φαγητό μπορεί να βρίσκουμε παρηγοριά, ανακούφιση, διέξοδο ή ακόμη να είναι ένα είδος αυτοτιμωρίας. Το να καταφεύγουμε στο φαγητό για λόγους άλλους εκτός της πείνας είναι συχνά η αιτία που παίρνουμε βάρος. Εάν στοχεύσουμε στο σύπμτωμα αντί στην αιτία, χωρίς δηλαδή να δούμε τις υποκείμενες συναισθηματικές ανάγκες, η δύναμη της θέλησης σύντομα θα ξεθωριάσει και οι κακές συνήθειες θα κυριαρχήσουν.

Αν πάψεις να αγαπάς το σώμα σου, είναι σα να παύεις να αγαπάς τον εαυτό σου

To Μindful Eating Hypnotherapy μπορεί να σας βοηθήσει:

  • Να τρώτε πιο ενσυνείδητα
  • Να ακούτε εγκαίρως τα μηνύματα της πείνας και του κορεσμού που μας στέλνει ο οργανισμός μας έτσι ώστε να τρώτε όταν πραγματικά πεινάτε και να σταματάτε όταν έχετε ικανοποιήσει την οργανική ανάγκη της πείνας.
  • Να επιλέγετε αυτόματα τροφές που σας ευχαριστούν αλλά και είναι θρεπτικές για το σώμα σας
  • Να χρησιμοποιείτε όλες σας τις αισθήσεις για να εξερευνήσετε και να γευτείτε την κάθε τροφή
  • Να βρείτε το κίνητρο για μια ζωή με περισσότερη κίνηση/άσκηση και υγεία

Η υπνοθεραπευτική προσέγγιση αντιμετωπίζει άμεσα τους βαθύτερους λόγους που μας δυσκολεύουν να διατηρήσουμε ένα ιδανικό βάρος και για τους οποίους αγνοούμε το τι μας λέει το σώμα μας σχετικά με το πόσο χρειάζεται να τρώμε και πότε. Μέσα από αυτή την προσέγγιση μπορείτε να μάθετε πώς να ακούτε τις συναισθηματικές ανάγκες αντί να τις ταίζετε, και να βρείτε καλύτερες στρατηγικές για να ικανοποιείτε αυτές τις ανάγκες. Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε την αυτοπεποίθηση να δεσμευτείτε στα σχέδια σας, έτσι ώστε όχι μόνο να δείχνετε καλύτερα αλλά και να νιώθετε καλύτερα για τον εαυτό σας.
Αυτή η προσέγγιση δεν προσφέρει ένα μαγικό ραβδί που θα σας δώσει άμεσα το σώμα που επιθυμείτε. Εξακολουθείτε να είστε εσείς εκείνος/η που ελέγχει τι τρώει, πότε και πώς. Αλλά μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε και να ελέγχετε τις συνήθεις εκείνες που σας έκαναν να καταφεύγετε στο φαγητό και θα σας δώσει την ενόραση και τη γνώση για να αποφύγετε αυτοκαταστροφικά μοτίβα στη σχέση σας με την τροφή. Χρησιμοποιώντας τις τεχνικές που θα μάθετε, μπορείτε τώρα να αναπτύξετε μια εντελώς διαφορετική σχέση με την τροφή που σημαίνει ότι θα μπορείτε να τρώτε την κατάλληλη ποσότητα, την κατάλληλη στιγμή έτσι ώστε να αποκτήσετε και να διατηρήσετε το σωματικό βάρος και σχήμα που θέλετε. Δεν έχει να κάνει με δίαιτες ή άρνηση αλλά με το να εδραιώσετε μια υγιή σχέση με την τροφή και τον εαυτό σας- για την υπόλοιπη ζωή σας.

Τι περιλαμβάνει:
Τo πρόγραμμα αποτελείται από (6) θεραπευτικές συνεδρίες. Η πρώτη θεραπευτική συνεδρία περιλαμβάνει μια κλινική συνέντευξη- διερεύνηση προκειμένου να εξερευνήσουμε τον τρόπο που ο πελάτης βιώνει τη σχέση του με την τροφή, τις ιδιαίτερες επιθυμίες και ανάγκες του και να θέσουμε τους ανάλογους στόχους. Στα πλαίσια αυτής της διερεύνησης, συμπληρώνει ένα ερωτηματολόγιο Ενσυνείδητης Διατροφής που θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα τα μοτίβα της διατροφικής του συμπεριφοράς. Ακολουθούν πέντε (5) συνεδρίες κλινικής υπνοθεραπείας, διάρκειας 60΄, σε συνδυασμό με συμβουλευτική υποστήριξη.

Σχετικά με τη συγγραφέα

Έλενα Καμπισοπούλου

ΑΝ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Η ζωή είναι μικρή και αν δεν κάνεις αυτή την αλλαγή τώρα τότε πότε;

+302109313910

Επικοινωνήστε μαζί μου

ΑΛΛΑ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Έλενα Καμπισοπούλου - Γραφείο 10 - Ψυχοθεραπεία
Άγχος & Κρίσεις Πανικού
December 25, 2019
Έλενα Καμπισοπούλου - Γραφείο 10 - Ψυχοθεραπεία
Αυτοεκτίμηση
December 25, 2019
Έλενα Καμπισοπούλου - Γραφείο 10 - Ψυχοθεραπεία
Κατάθλιψη
December 25, 2019
Έλενα Καμπισοπούλου - Γραφείο 10 - Ψυχοθεραπεία
Stress
November 28, 2019
Έλενα Καμπισοπούλου - Γραφείο 10 - Ψυχοθεραπεία
Φόβοι & Φοβίες
December 25, 2019
Έλενα Καμπισοπούλου - Γραφείο 10 - Ψυχοθεραπεία
Απώλεια & Πένθος
December 25, 2019