epsa banner

Προφίλ

Η αποστολή μας στο Γραφείο 10 είναι να παρέχουμε ψυχολογικές υπηρεσίες  με  στόχο την υποστήριξη του σύγχρονου ανθρώπου στην πραγμάτωση του δυναμικού του, την επίτευξη καλύτερης αρμονίας με τον εαυτό και τους άλλους και την άντληση μεγαλύτερης ικανοποίησης από τη ζωή.

Προσεγγίζουμε την ψυχική υγεία μέσα από μια ολιστική προοπτική σύμφωνα με την οποία, “το να είμαστε ψυχικά υγιείς δεν σημαίνει απλώς την απουσία ψυχικής διαταραχής αλλά ότι μπορούμε να απολαμβάνουμε μια γεμάτη και δημιουργική ζωή και να αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά τις αναπόφευκτες προκλήσεις της’‘ .

Ο όρος “Γραφείο 10” αναφέρεται στους εσωτερικούς πόρους, που εμείς πιστεύουμε ότι κάθε άνθρωπος διαθέτει και οι οποίοι μπορούν να αξιοποιηθούν προκειμένου να κάνει κανείς ωφέλιμες αλλαγές που θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής του.

H φιλοσοφία μας  είναι κατά βάση Προσωποκεντρική (person-centered), στηρίζεται δηλαδή στη θεραπευτική προσέγγιση του Aμερικανού ψυχολόγου Carl Rogers, που πρεσβεύει ότι ο άνθρωπος διαθέτει μέσα του τους απαραίτητους πόρους για την πραγμάτωση των δυνατοτήτων του αρκεί να του παρασχεθούν οι απαραίτητες συνθήκες: ενσυναίσθηση, αυθεντικότητα και αποδοχή άνευ όρων.

Σ’αυτό το πνεύμα, θεωρώντας ότι εσείς είστε ο πραγματικός ειδικός στη ζωή σας, στο IR θα έλθετε σε επαφή με τον επαγγελματία-άνθρωπο και όχι τον επαγγελματία-αυθεντία, ο οποίος θα σας βοηθήσει παρέχοντας το γόνιμο έδαφος που χρειάζεστε για να αναπτυχθείτε και την υποστήριξη για να αποκτήσετε τα ψυχολογικά εργαλεία που θα σας διευκολύνουν να πορεύεστε στη ζωή πιο επιδέξια.

Οι εσωτερικοί μας πόροι είναι εκείνες οι πεποιθήσεις, στάσεις, προσδοκίες, νοητικές και ψυχικές καταστάσεις που μας υποστηρίζουν στην ανάληψη δράσης προκειμένου να επιτύχουμε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Έλενα Καμπισοπούλου - Γραφείο 10 - Ψυχοθεραπεία

Έλενα Καμπισοπούλου

  • MSc in Conflict Resolution & Communication, Tμήμα ΕΜΜΕ, Εθνικό και Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών
  • PostGraduate Diploma in Person Centered Counseling, University of Strathclyde, Glascow
  • Diploma in Hypnotherapy, Mental Combat Institute, Manchester UK
  • Πτυχίο Ψυχολογίας Παντείου Παν/μίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών
  • Πτυχίο Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας,Εθνικό και Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών
  • Αρ. Αδείας Ασκ.:9261

Ιδρύτρια και Επιστημονική Υπεύθυνη του ΙR, η Έλενα Καμπισοπούλου είναι ψυχολόγος- σύμβουλος ψυχικής υγείας με 15ετή εμπειρία στο χώρο της ψυχολογίας και της συμβουλευτικής/ψυχοθεραπείας, βοηθώντας ανθρώπους να ξεπεράσουν συναισθηματικά και συμπεριφορικά προβλήματα και να πραγματώσουν στο μέγιστο το δυναμικό τους. Έχει εργαστεί σε ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς (414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο) παρέχοντας υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής, διαχείρισης κρίσεων και διευκόλυνσης ομάδων. Από το 2008 εργάζεται ως θεραπεύτρια στο ιδιωτικό της γραφείο και έχει δουλέψει με μεγάλο αριθμό πελατών κυρίως σε θέματα όπως το άγχος, οι σχέσεις, η αυτοεκτίμηση, η κατάθλιψη, οι διάφορες μεταβάσεις ζωής κ.α Η δουλειά της βασίζεται στις αρχές και τις πρακτικές της Προσωποκεντρικής Προσέγγισης αλλά και μεθοδολογίες όπως η Κλινική Υπνοθεραπεία, η Συστημική προσέγγιση στη θεραπεία ζευγαριών, το Coaching βάσει Αξιών και άλλα εργαλεία από το χώρο της επικοινωνίας και της διαχείρισης συγκρούσεων.

“Μια μακρόχρονη ακαδημαική, επαγγελματική και προσωπική πορεία ανάπτυξης, άρρηκτα συνυφασμένες μεταξύ τους, έχουν συμβάλλει σε μια βαθιά κατανόηση των μηχανισμών ψυχολογικής αλλαγής καθώς και σε μια διευρυμένη αίσθηση εαυτού και εμπιστοσύνη στην ικανότητά μου να βοηθώ τους άλλους να πραγματώνουν στο μέγιστο το δυναμικό τους.”

Έλενα Καμπισοπούλου