Ψυχοθεραπεία

Σύντομος Οδηγός Αυτο-Επίγνωσης

Ένας σύντομος οδηγός που μπορεί να σε παρακινήσεις να καλλιεργήσεις περισσότερο την υπερ-δύναμη της Αυτο-Επίγνωσης,, αρχή της κάθε σοφίας, όπως έίπε και ο Αριστοτέλης.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ψυχολόγος, Έλενα Καμπισοπούλου, ισορροπία

THE BALANCE WHEEL- Ένα εργαλείο για να φέρετε περισσότερη ισορροπία στη ζωή σας.

Ο τροχός της ισορροπίας είναι ένα βοηθητικό εργαλείο για να κατανοήσετε πώς να δημιουργήσετε περισσότερη ισορροπία στη ζωή σας. Οποτεδήποτε νιώθετε ότι έχετε "κολλήσει" και θα θέλατε μια επανεκκίνηση, αυτή η άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει με ένα πρακτικό τρόπο να φρεσκάρετε την προοπτική σας.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έλενα Καμπισοπούλου, ψυχολόγος

“Ένας κόσμος χωρίς αγάπη είναι ένα ολέθριο μέρος”

Σε ομιλία της στο TedEx το 2007, δηλαδή 13 χρόνια πριν, η ανθρωπολόγος Helen Fisher μας μιλάει για το σύνθετο ζήτημα της αγάπης. Μας εξηγεί πολλά ενδιαφέροντα πράγματα σχετικά με τις βιοχημικές βάσεις της αγάπης της, την εξέλιξη της στο σύγχρονο κόσμο, και την κοινωνική της σημασία.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έλενα Καμπισοπούλου, ψυχολόγος, ψυχοθεραπεία

H Θεωρία του Δεσμού: Πώς η παιδική μας ηλικία επηρεάζει τη ζωή μας

Η θεωρία του Δεσμού (ή της Προσκόλλησης) υποστηρίζει ότι ένας ισχυρός συναισθηματικός δεσμός ανάμεσα σ'εμάς και τον άνθρωπο που μας φροντίζει στα πρώτα χρόνια της ζωής είναι κρίσιμος για την ανάπτυξη μας και τον τρόπο που σχετιζόμαστε με τους συντρόφους μας αργότερα ως ενήλικες.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έλενα Καμπισοπούλου, ψυχοθεραπεία, ψυχολόγος

H ανισότητα της ψυχοθεραπευτικής σχέσης

Στο βιβλίο του "Το δώρο της ψυχοθεραπείας", ο Irvin Yalom μιλάει για την ανισότητα της ψυχοθεραπευτικής συνθήκης, ένα παράπονο που συχνά έχουν οι θεραπευόμενοι απέναντι στο θεραπευτή τους.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έλενα Καμπισοπούλου, ψυχοθεραπεία, συμβουλευτική, ψυχολόγος

Αν σκέφτεσαι να ξεκινήσεις ψυχοθεραπεία αλλά διστάζεις

Ο δισταγμός σου να ξεκινήσεις ψυχοθεραπεία μπορεί να δηλώνει ότι ακριβώς χρειάζεται να εξερευνήσεις κάτι σημαντικό για τον εαυτό σου. Στο άρθρο μπορείς να τσεκάρεις ποιές πεποιθήσεις/προκαταλήψεις μπορεί να σε κρατάνε πίσω από το να πάρεις αυτή την καθοριστική απόφαση και να κάνεις πρώτο βήμα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
1 2