Διαπροσωπικές Σχέσεις

Έλενα Καμπισοπούλου, συμβουλευτική ζευγαριών

Αλέν Ντε Μποτόν – “Γιατί θα παντρευτείς τον λάθος άνθρωπο…”

Λένε – και πολλές φορές ισχύει – ότι συνήθως δεν παντρευόμαστε αυτόν ή αυτήν που ερωτευόμαστε. Είναι μια αλήθεια, επιμένουν οι πεσιμιστές, που ισχύει για τους περισσότερους ανθρώπους ανεξαρτήτως φυλής και εθνικότητας, οικονομικής κατάστασης και μορφωτικού επιπέδου.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έλενα Καμπισοπούλου, συμβουλευτική ζεγαριών, ψυχοθεραπεία

Γυναίκες που αγαπούν πολύ

«Όταν η αγάπη μας προκαλεί πόνο σημαίνει ότι αγαπάμε υπερβολικά. Όταν οι περισσότερες συζητήσεις με τις στενές μας φίλες αφορούν εκείνον –τα προβλήματα, τις σκέψεις, τα συναισθήματά του- και όταν σχεδόν όλες μας οι φράσεις ξεκινούν με τη λέξη «εκείνος…», τότε αγαπάμε υπερβολικά.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έλενα Καμπισοπούλου - Γραφείο 10 - Ψυχοθεραπεία

Γιατί επιλέγουμε συντρόφους που “δεν αντέχουμε”;

Με ποιά κριτήρια επιλέγουμε το σύντροφό μας; Και γιατί συχνά βρισκόμαστε σε σχέσεις με συντρόφους που δεν αντέχουμε; Η ψυχολογική θεώρηση για την αγάπη στην ενήλικη ζωή μας λέει ότι οι απαντήσεις βρίσκονται στην παιδική μας ηλικία και ότι αποκτώντας καλύτερη επίγνωση των ‘ασυνείδητων επιθυμιών’...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έλενα Καμπισοπούλου - Γραφείο 10 - Ψυχοθεραπεία

Πώς μπορείς να θεραπεύσεις μια ραγισμένη καρδιά;

Kάποια στιγμή στη ζωή μας, όλοι σχεδόν έχουμε υποφέρει από μια ραγισμένη καρδιά. Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον πόνο και να βοηθήσουμε τον εαυτό μας να αναρρώσει; Αρχικά είναι χρήσιμο να κατανοήσουμε καλύτερα το τι μας συμβαίνει.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ