Διαπροσωπικές Σχέσεις

Έλενα Καμπισοπούλου, Ψυχολόγος , Φόβος

Ζώντας Διαρκώς Με το Φόβο

Μια συνηθισμένη προσέγγιση για για εμάς που ανησυχούμε διαρκώς προκειμένου να κατευνάσουμε τους φόβους μας μας, είναι να κοιτάξουμε τον καθένα ξεχωριστά, και να επιστρατεύσουμε λογικά επιχειρήματα ενάντια στις πιθανότητές τους. Αλλά μπορεί, κάποιες φορές, να είναι επίσης βοηθητικό, να εξετάσουμε τη γενική θέση που η ανησυχία έχει έλθει να καταλάβει στη ζωή μας.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σύντομος Οδηγός Αυτο-Επίγνωσης

Ένας σύντομος οδηγός που μπορεί να σε παρακινήσεις να καλλιεργήσεις περισσότερο την υπερ-δύναμη της Αυτο-Επίγνωσης,, αρχή της κάθε σοφίας, όπως έίπε και ο Αριστοτέλης.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ψυχολόγος, Έλενα Καμπισοπούλου, ισορροπία

THE BALANCE WHEEL- Ένα εργαλείο για να φέρετε περισσότερη ισορροπία στη ζωή σας.

Ο τροχός της ισορροπίας είναι ένα βοηθητικό εργαλείο για να κατανοήσετε πώς να δημιουργήσετε περισσότερη ισορροπία στη ζωή σας. Οποτεδήποτε νιώθετε ότι έχετε "κολλήσει" και θα θέλατε μια επανεκκίνηση, αυτή η άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει με ένα πρακτικό τρόπο να φρεσκάρετε την προοπτική σας.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έλενα Καμπισοπούλου, ψυχολόγος

“Ένας κόσμος χωρίς αγάπη είναι ένα ολέθριο μέρος”

Σε ομιλία της στο TedEx το 2007, δηλαδή 13 χρόνια πριν, η ανθρωπολόγος Helen Fisher μας μιλάει για το σύνθετο ζήτημα της αγάπης. Μας εξηγεί πολλά ενδιαφέροντα πράγματα σχετικά με τις βιοχημικές βάσεις της αγάπης της, την εξέλιξη της στο σύγχρονο κόσμο, και την κοινωνική της σημασία.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έλενα Καμπισοπούλου, συμβουλευτική ζευγαριών

Αλέν Ντε Μποτόν – “Γιατί θα παντρευτείς τον λάθος άνθρωπο…”

Λένε – και πολλές φορές ισχύει – ότι συνήθως δεν παντρευόμαστε αυτόν ή αυτήν που ερωτευόμαστε. Είναι μια αλήθεια, επιμένουν οι πεσιμιστές, που ισχύει για τους περισσότερους ανθρώπους ανεξαρτήτως φυλής και εθνικότητας, οικονομικής κατάστασης και μορφωτικού επιπέδου.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έλενα Καμπισοπούλου, συμβουλευτική ζεγαριών, ψυχοθεραπεία

Γυναίκες που αγαπούν πολύ

«Όταν η αγάπη μας προκαλεί πόνο σημαίνει ότι αγαπάμε υπερβολικά. Όταν οι περισσότερες συζητήσεις με τις στενές μας φίλες αφορούν εκείνον –τα προβλήματα, τις σκέψεις, τα συναισθήματά του- και όταν σχεδόν όλες μας οι φράσεις ξεκινούν με τη λέξη «εκείνος…», τότε αγαπάμε υπερβολικά.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
1 2